2 Eylül 2017 Cumartesi

FRIDA KAHLO




20. Yüzyılın ünlü ressamı Frida Kahlo, sanatı kadar aşkı ve politik görüşleri ile de dikkatleri üzerine çekmiştir. Yükselen yöneticisi ( VENÜS) ve Tutulma yöneticisi ( SATÜRN) birbirlerine sürtüşme, çatışma ve motivasyon kazandıran kare açı yapmaktadır. 

Tutulma Oğlak Burcu'nda ve yöneticisi SATÜRN 6.evde konumlanmış ve sanatçı derinliğini kazanmasına yardımcı olan, inançların ve fikirlerin temsil edildiği BALIK Burcu'nda. Burada çalışma hayatının getirdiği bir çok güçlük ve mücadele ruhunun aylar süren hasta yatağından bile devam etmesi burada önemli. Sağlık konuları, sistemli çalışmak, yorucu ve zorlu koşullara dayanıklılık göstermek burada Oğlak etkisi olarak karşımıza çıkmaktadır. 

'' Ölmesinler diye çiçekleri çiziyorum.'' duyarlılığının eserlerinde zaman zaman izleyeni rahatsız ederek duyarlı kılan etkisinin altında İkizler Burcu'ndaki Venüs'ün Plüto ile kavuşumu var. 

Frida Kahlo, Güney Ay Düğümü yakınlarındaki bir tutulmada doğuyor. Geçmiş hayattan bütünlemeye kaldığı sınavlara tekrar girmesi söz konusu. Bu durumun onu yoran bir hayat yaşaması ile ilgisi olduğu düşünülebilir. 
Aynı zamanda bu tutulmanın tam tutulma olması da katı kurallar ile çevresi sınırlandırılan bir hayatta zorlu öğrenmeyi tercih eden ruhlar salkımından olduğunu göstermektedir. Filme çekilen hayatı ile kitaplardan pek çok objeye konu olan ikonik duruşu ile de Frida'nın bulunduğu salkımda bir gazap üzümü gibi duruşu dileriz ki bir sonraki tekamülünde şarabını vermek için ezilmeden, kolaylıkla ve doğallıkla ışıtır Dünya'mızı.

25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...