28 Nisan 2017 Cuma

AY DÜĞÜMLERİ ASLAN VE KOVA HATTINDA

28.04.2017 günü saat ortalama olarak 16.30 Ay Düğümleri Balık - Başak hattından Aslan-Kova hattına geçti. 

Geçti derken aslında geçen herhangi bir şey yok. Ay Düğümleri bir gök cismi değil. Onlar matematik yardımı ile hesapladığımız izafi noktalardır. Özetle yazmak gerekirse ;

Dünyamızın yörüngesinden geçtiği varsayılan düzleme ekliptik denir. Ay ise Dünya'mızın etrafında dönerken eliptiği 2 yerden keser. Bu 2 nokta birbirlerine zıtlardır. İşte yine bu 2 noktanın üstte olan kısmına Kuzey Ay Düğümü ( Rahu) , altta olan kısmına Güney Ay Düğümü ( Ketu) denilir. Bu iki varsayımsal noktanın kaderimiz üzerinde nasıl bu denli kılavuzluk yaptığını duymak henüz yeni bir astroloji sevdalısına çok anlamlı gelmeyebilir. 

Ancak üzerine kitaplar  yazılan Ay Düğümlerini, sizleri çok fazla yormadan en anlaşılır ve net hali ile sanırım şöyle anlatabilirim.

Bu bedene girmeden önce ruhumuzun yaşadığı deneyimler vardır. Buna inanlar için reenkarnasyon ya da bu süreci yadsıyanlar için atalarımızdan miras aldığımız deneyimler diyebiliriz. Burada ortalama 9 yaşamın genel hatlarını bize ifade eden enerji Güney Ay Düğümü'dür. Burası çocukluk mahallesi gibidir. Son derece güvenilir, balkonlarından hangisine seslensen bir bardak suyu ya da salçalı ekmeği bulabileceğin tanıdık bir huzur atmosferi olan alandır. Ancak, örnekteki gibi çocukluk çağıdır, orada kalarak büyümek mümkün değildir. İşte sonsuz olasılıklar denizi de diyebileceğimiz Evren, bizlere büyürken kullanacağımız yol haritasını sunarken haritamıza Kuzey Ay Düğümünü yerleştirir. O yüzden herkesin hayatında en az bir kez astroloji danışmanlığı alması yolu el yordamı ile bulmaması açısından önemli. Zira el yordamı ile aranılan hiç bir yol bulmak istediğimiz ışığa çıkmaz. 


Kuzey Ay Düğümü haritada Jüpiter gibi çalışır ve bizim gitmek istediğimiz değilse bile ruhsal olarak gitmemizin iyi olacağı yerdir. Büyük plana gözü kapalı güvenmek gerekir. 




25 Nisan 2017 Salı

Boğa Yeni Ayı

BİR DİLEK TUT BENİM İÇİN SADECE HUZUR DİLE

28 günlük hasretin ardından ikilimiz Ay ve Güneş bir sohbetlik buluşma ayarlamışlar. 

Kahve için randevulaştıkları mekanın adı ''Huzur Cafe'' imiş. Ancak yan masalarda onların parlak ışıklarını içine sindiremeyen, buluşmalarını uzaktan uzağa gözetleyen, konuşmalara kulak misafiri olup, her dediklerini farklı yoran kem gözler varmış.

İkilimiz,  yaptıkları sohbetin güzelliğini içselleştire dursunlar, güzeller güzeli Venüs bir süredir kendisini zorlayan Satürn ile çekişmelerinin tüm zorluğunu düşünüp iç geçirirmiş. Bir güzel sohbete nicedir hasret oluşu, içten içe hasete dönüşmüş. Günlerdir aynı konuyu konuştuğu Chiron 'yüzündeki sivilce'den bahsederek içten içe şifalandırmayı amaçlarken,  yaydan miras aldığı patavatsızlığı tutmuş çünkü . Şifa alacağına yaralanan Venüs bir de Satürn'den darbe alınca artık ortalarda 'neden ben?' şarkısını söylerek gezer olmuş.

Retroda olan Merkür ile Uranüs'ün kavuşumu nedeni ile az kalsın gidip huzuru bozacak kadar atmış tepesi.Tam gidip ' siz bana mı gülüyorsunuz?' diye atarlanacakken ağır abileri görüp koltuğuna sinmiş. 

Jüpiter ve Plüto retro hallerine bakmayıp bir de kendi içlerindeki çatışmanın verdiği sevimsiz bir ifade ile gözlerini kısarak bakıyorlarmış etrafa. Ve işte tüm atmosfer altında dahi vazifesi umudunu ve huzurunu büyütmek olan insanoğlu toprak ananın koynundan çıkaracağı iki yeşil yaprağın heyecanı ile olan biten izliyormuş. 

Sonunda her şeye rağmen binlerce yıldır aynı yerden doğan ve aynı yerden batan Güneş tüm bu olanlara babacan bir tavırla gülümsemiş. Bu ailenin hayırsız evlatlarını bile bağrına basan Münir Özkul halleri Yeşilçam'ın sonu mutlu biten filmlerinin heyecan dalgasını gönüllere nakşetmiş.





Herkese Neşeli Günler tadında bir yeni ay dilerim. 

'Kaderin Değişimi Niyetin Gücü Ölçüsündedir. '


23 Nisan 2017 Pazar

AY KOÇ BURCU'NDA

Bu gece 04.00 civarı Ay Balık'tan Koç Burcu'na doğru seyrine devam ediyor. 26 Nisan 05.00 sularına kadar burada konakladıktan sonra yeni ay oluşturmak üzere Boğa Burcu'na geçerek  Güneş ile kavuşacak. Bu süre içerisinde hepimiz hızlı harekete geçme konusunda destekleyici bir enerjiye sahip olabiliriz. Bir işe, projeye, spora, diyete başlamak için uygun zaman dilimi. ''Pazartesi Diyete Başlıyorum'' diyenler 24 Nisan tam size göre ertelemeyin! Motivasyonun yüksek olduğu ama içsel olarak yaşanan ' hemen şimdi' odaklanmasından dolayı bir parça huzursuz zamanları başladıklarınızı uzun vadeye sabitleyerek kalıcı hale getirmeniz mümkün.
Herkese güzel bir hafta dilerim.



25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...