20 Kasım 2016 Pazar

2017 - Türkiye Cumhuriyeti Güneş Dönüşü






Güneş Dönüşü ya da Solar Return haritaları, transit Güneş'in natal Güneşimiz ile kavuştuğu ana göre çıkarılan astrolojik haritalardır. Haritanın doğru yorumlanması için doğum saatinin net olarak bilinmesi önemlidir. 

Ülkemiz 29 Ekim 1923 günü 20.30'da Ankara'da kurulmuştur. Doğum haritasını bu bilgilere göre çıkarırız. Güneşimiz Akrep Burcu'nun 5 derece 18 dakikasındadır. 2016 yılında transit ve natal Güneş'in tam kavuşum yaptığı dakika Ankara için 10.27 olup, günü ise 28 Ekim'dir. Bu etki ( tam doğum günü olan 29 Ekim'den bir gün önce Güneş Dönüşü olması yani güneşin aynı dereceye gelmesi )  yörüngenin sapması ile ilgilidir. 

Güneş Dönüşü haritaları çok eski zamanlardan bu yana gelecek öngörümlerinde tek başına kullanılıyor. 

Haritanın açı ve yerleşimleri ile ilgili genel durum;

Yükselen 9 derece Yay Burcu ve yöneticisi 10. evde Ay ile kavuşumda olan Jüpiter.
Güneş 11. evde ve Merkür ile kavuşumda. 
Venüs ve Satürn 1. evde kavuşumda.
2. evde Oğlaktaki Mars ile 4. evde Koçta yer alan Uranüs'ün tam karesi mevcut. Mars aynı zamanda 4. evin yöneticisi. 
Jüpiter ile Venüs arasında 60 lık açı bulunmakta.

Yorum;

Ülke haritasında 1.ev ülkedeki halk, halkın genel olarak gösterdiği tutum ve davranışlar ile kendini ifade etmesidir. Buraya yerleşen Venüs ülkede yaşayan kadınların ön  plana çıkacağını göstermektedir. Ancak Satürn ile yaptığı kavuşum açısı bu çıkışın daha çok kısıtlanma, baskı vb. ile anılacağını göstermektedir. Halkın psikolojisinde korkuya yönelik bir eğilim olabilir. Ülkemizin yükseleni 9 derecede yer alan Antares sabit yıldızı ile kavuşuyor. Bu yıldız savaş yıldızı olarak bilinir. Bu durumda ülkede, askeri operasyonların devam edeceğini söyleyebiliriz. 

Ülkenin mali durumu ile ilgili 2.evde ise iki kötücül gezegenin(Mars ve Plüto) Oğlak Burcunda olmaları ne yazık ki yaşanacak finansal krizlere işaret etmekte. Bu evde yer alan büyük dönüştürücü Plüto ise 10.evdeki Ay ile geniş kare yapmakta bu ise halk(Ay) üzerindeki baskının devam edeceğini göstermektedir. 

Ulaşımın, iletişimin, yazılı basının vurgulandığı 3.evde Güney Ay Düğümü ile tam kavuşmuş Retro Neptün'ün iyi, şifacı yeteneklerinin törpülendiğini, söndüğünü söyleyebiliriz. Önümüzdeki dönemlerde, demir yolu kazaları olabilir. Basına yönelik sansürlerin devam edeceğini söyleyebiliriz. Sosyal medya üzerinde de intenet bağlantılarında yaşanabilecek kısıtlanmalar olabilir. Yakın komşularımızda sınır değişikliği olabilir. 

Muhalefet partileri ile ilgili 4. evde bulunan  Uranüs ani bir değişikliği işaret ediyor. Varolan partilerde bir değişiklik olabilir ya da yeni bir parti kurulabilir.  iklim koşullarında ani değişiklik, maden kazaları yaşanabilir. 

Halkın en çok konuşacağı konu adalet, hak ve hukuktur. Ülkenin rotası, üst düzey eğitim, din ve din adamları konusunda yeni düzenlemeler yoluna çevrilmeli dış alım ve satım konularında da dikkatli olunmalıdır. 













25 MART AY TUTULMASI BURÇLARA ETKİSİ

  Koç   Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, EMPATİ duygunu geliştirerek daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…   Ay Tutu...